Reseptit kategoriassa ‘carman’

Carman kermaiset blinit resepti

Taikinapohja:
* 160 g tattarijauhoja (noin
* 2 1/2 dl)
* 30 g vehnäjauhoja (noin 1/2 dl)
* 1 pala hiivaa (50 g)
* 1 dl vettä
* 2 dl kuohukermaa
* 15 g suolatonta voita
* 1 1/2 tl suolaa
Seuraavana päivänä:
* 2 dl taikinapohjaa
* 1 dl vehnäjauhoja
* 1 1/2 dl vichyä (Original)
* 3 keltuaista
* 4 valkuaista
1.Kiehauta taikinapohjan vesi, kerma ja voi kattilassa. Jäähdytä
kädenlämpöiseksi.
2.Lisää joukkoon suola ja hiiva. Siivilöi jauhot kermaseokseen. Sekoita
tasaiseksi. Hapata taikinaa yön yli huoneenlämmössä. Varaa riittävän
iso astia, sillä taikina kohoaa kulhossa runsaasti. Peitä astia
elintarvikekelmulla, johon painelet muutamia reikiä esimerkiksi
haarukalla.
3.Jatka työtä seuraavana päivänä sekoittamalla 2 dl taikinapohjaa,
keltuaiset ja vichy kulhossa. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja sekoita
tasaiseksi.
4.Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele ne kevyesti taikinan
joukkoon. Anna taikinan olla noin tunnin ajan ennen paistamista
huoneenlämmössä.
5.Paista blinit kirkastetussa voissa rapeiksi. Tarjoa kuumina
lisäkkeiden kera. Ohjeesta tulee noin 8 isoa bliniä.
Vihje: Pakasta loput taikina- pohjasta ja käytä myöhemmin.
ohje: ravintola carma

Hakusanat

  • blini täyte
  • hernepyree vichy
  • karjalanpiirakan paisto sähköuunissa
  • kinkkukiusaus aurajuustolla

Kuva galleriasta