Reseptit kategoriassa ‘kiinankaalikääryle’

Kiinankaalikääryle resepti

noin 1 kg:n kiinankaali
3 ½ dl keitettyjä kokonaisia kaurasuurimoita
400 g possujauhelihaa
1 – 2 sipulia
1 muna
½-1 tl mustapippuria
1 tl korianteria
½ tl chiliä
½ tl suolaa
1 rkl soijakastiketta
Voiteluun:
2 rkl siirappia
1 rkl vettä
1. Irrottele kiinankaalista uloimpia lehtiä noin puolet kaalin
painosta. Laita isoon kattilaan ja lisää hiukan vettä. Höyrytä
pehmeiksi. Kaada vesi pois ja jäähdytä kaali.
2. Paahda jauheliha ja hienonnettu sipuli. Nosta liedeltä ja anna
jäähtyä. Lisää joukkoon valutetut kaurasuurimot, muna ja mausteet.
Sekoita aineet keskenään ja tarkista maku.
3. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja levitä sen päälle
kiinankaalin lehdet vieri viereen ohueksi kerrokseksi.
4. Levitä lihaseos kaalin lehtien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Käännä
leivinpaperin avulla rullaksi ja jätä liitoskohta rullan alle.
5. Paista 225-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Sekoita siirappiin
hiukan vettä ja voitele rulla seoksella. Madalla lämpö 175 asteeseen ja
paista vielä noin tunti. Jos kääryle kuivuu, valele sitä paistamisen
aikana.

Hakusanat

  • kiinankaalikääryle
  • murea hirvenpaisti sisälämpötila
  • hanhipaisti 100 asteisessa uunissa
  • Helpot Kaalikääryleet kiinankaalista
  • kiinankaalikäärle

Kuva galleriasta