Reseptit kategoriassa ‘pasteija’

Broilerinmaksa-pasteija resepti

Broilerinmaksa-
pasteija
* 300 g broilerinmaksaa
* 1 rkl voita
* 2 tl viherpippuria (säilöttyä
* tai kuivattua)
* 1-2 rkl konjakkia
* 1 rkl hienonnettua persiljaa
* noin 1 dl kermaa
* 1/2 tl suolaa
*
1. Anna broilerinmaksojen sulaa lähes täysin ja paloittele ne kahtia.
Ruskista broilerinmaksoja miedohkolla lämmöllä voissa pannulla viitisen
minuuttia eli kunnes ne ovat kypsiä, mutta vielä meheviä sisältä.
2. Anna maksojen jäähtyä. Pane kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja
sekoita tasaiseksi tahnaksi.
3. Lusikoi pasteija pieneen pateevuokaan tai muuhun tarjoiluastiaan.
Voit hyytelöidä pinnan valmistamalla hyytelöliemen (yksi liivatelehti
yhtä lihaliemidesilitraa kohti). Liuota kylmässä vedessä pehmennetty
liivate kuumaan lihaliemeen ja anna jäähtyä. Asettele pasteijan
pinnalle pari sievää laakerinlehteä ja persiljatupsu tai muutama
kokonainen viherpippuri ja valuta päälle hyytelöliemi, kun se alkaa
osoittaa hyytymisen merkkejä. Pane jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai
seuraavaan päivään. Tarjoa alkupalana.

Hakusanat

  • broilerinmaksa mousse
  • pasteija resepti
  • broilerinmaksa
  • maksapasteija broilerinmaksaa
  • maksapasteija broilerinmaksa
  • pasteija välimerellinen
  • pasteijoiden pakastaminen
  • perinteinen italialainen makaronilaatikko brilerinmaksaa
  • paisteija
  • metsästäjän pasteija

Kuva galleriasta